GASTGEZIN.

Ze zijn allemaal lief en leuk, maar helaas kun je ze niet allemaal zelf houden. 
Daarom hebben we besloten om met gastgezinnen te gaan werken.
Wat houd het in?

-De hond komt bij u wonen en u betaald niets voor de aanschaf van de hond.
-De hond blijft eigendom van Bohemian Labradoodle's.
-De kosten van voer, cursus verzekering en normale dierenarts kosten   komen wel voor uw rekening. Alle kosten voor de fok komen voor mijn ( fokker ) rekening, zoals onderzoekskosten, foto's heupen, en patella en ogen, DNA test, dekking en bevalling.

-U meewerkt aan ons uitgezette fok programma, en alles wat daarbij   komt kijken [ als dat nodig blijkt te zijn.] 

-Het teefje komt maximaal 4 dagen voor de uitgerekende beval datum terug naar ons en u krijgt haar weer terug als de pups 7 weken oud zijn.
tijdens die gehele periode houden we contact zodat u ook betrokken bent bij het hele proces, indien gewenst. 

-U bij de bevalling mag zijn, mits het overdag is, 's nachts doen wij het zelf, en   we willen de rust hier graag houden.

-Als de pups 1 week oud zijn en alles gaat goed, mag u iedere week komen kijken naar uw/onze teefje en de kleine  pupjes, wel waneer het hier bij ons ook uitkomt, zo,n uurtje per keer anders is de moeder hond te veel afgeleid van haar pupjes, en vergeet dan bij de pupjes te gaan liggen,voeden met alle gevolgen van dien. 

-Als u een pupje van ons krijgt is het wel zo dat u tot aan de keuring geen touw trek spelletjes doet, niet op zacht strand zant laat lopen en ook geen trap laat lopen, dit is zeer slecht voor de nog niet volgroeide gewrichtjes en het kraakbeen wat nog zacht is. Ook nooit geen balgooi spelletjes doet, u krijgt er een hele opgefokte hond van, die geen rust meer heeft in zijn hoofd, wat zeker niet goed is voor de hond. 

-We gaan er van uit dat de hond rond 12/14 maanden gekeurd word en en goed gekeurd wordt. Dan kan ze dus ingezet worden voor ons fok programma.

-Rond de 2/3 de loopsheid vaak rond de 16/18/20 maanden mag het teefje gedekt worden, 

-Als ze loops wordt moet u dit telkens bij ons melden, dit voor haar cyclus,  waneer ze ook daadwekelijk gedekt gaat worden word er op de eerste dag een swab test gedaan, dat willen de eigenaren van de reu graag, zodat ze weten dat het teefje schoon is voor de dekking.

-Dan gaan we ook beginnen met het progestoron meten om te kijken waneer de dekking plaats zal gaan vinden, er wordt van u als gast gezin verwacht dat u dan met het teefje naar ons of naar onze dieren arts gaat om de test af te nemen. Dit kan  soms wel 4 x zijn voor de dekking plaats vindt. Als we hier geen pupjes hebben, en Edwin vrij heeft, haalt 1 van ons het teefje bij u op,dit in overleg.

-Soms doen we 1 dekking soms 2, soms in Nederland , soms wat verder, dan hou ik het teefje vaak 2 daagjes bij ons, voor het gemak.

-Als de dekking geweest is, rijd ik direkt door naar het gast gezin, u dus en breng het teefje weer bij u thuis. Dan is het noodzaak om niet te drukke spelletjes meer te doen even, ze is tenslotte zwanger. Ook niet druk met andere honden laten spelen en niet met ze gaan trimmen / joggen. Op dag 28 is meestal de echo en mag u als gastgezin mee naar de dierenarts om te zien of ze zwanger is. De meeste zwangerschappen duren tussen de 58 en de 64 dagen, en voor alle zekerheid wil ik het teefje dan graag rond dag 56 bij mij thuis hebben, alles voor de zekerheid en geen verassingen.

-En dan de bevalling, zo mooi om mee te maken, ik hoop altijd dat het overdag begint, dan kunt u er als gastgezin bij aanwezig zijn. 

U komt in aanmerking als gastgezin als u:

-U maximaal 30 minuten rijden bij ons vandaan woont.

-U een cursus gaat volgen met de pup.

-U voldoende tijd vrij heeft om voor de pup te zorgen.

-U onderling goed contact houdt met ons.

Deel deze pagina